Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 "Diversity of My Nation Culture"

Hai anak-anak cerdas generasi maju Indonesia. Kali ini kita akan belajar Bahasa Inggris bersama Blogfajrinfo, yakni tentang materi mata pelajaran Bahasa Inggris Diversity of My Nation Culture yang akan dibahas pada blog ini khusus untuk siswa / siswi SD/MI Kelas 4.

Materi mapel Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan cara Reading, Write, Vocabulary serta Taks yang bisa dikerjakan dengan mudah meskipun di rumah. Semoga materi pelajaran Bahasa Inggris yang Blogfajrinfo bagikan ini bisa bermanfaat bagi guru dan siswa yang membutuhkan referensi tambahan untuk melaksanakan belajar di rumah.

Materi Kelas 4 SD/MI Bahasa Inggris Diversity of My Nation Culture

Reading

A Cultural Parade

Udin and friends are happy to see the cultural parade, The Indonesian culture is very diverse and impressive.

Udin and friends came to the square to watch the cultural parade. The Cultural parade is showing the diversity of Indonesian culture.

The first row of the Maluku region, the group was dressed in Cele clothes. Accompanied by Tifa sounds, the shape was like a slim and long drum.

The next group from Bali was accompanied by a musical instrument called Ceng –Ceng, musical instrument made of metal.

The third group from Toraja used traditional Pokko clothes and Sappa Talung Buku, it was accompanied by the Pa’pompang music which forms a large flute.

Write

Answer The Question According The Text!

1. What Udin and friends are doing?
Answer: Udin and friends watch the cultural parade

2. What is a musical instruments from Bali region?
Answer: Ceng – ceng

3. What is a musical instruments from Maluku region?
Answer: Tifa

4. What is the traditional clothes from the Maluku region?
Answer: Sappa Tallung Buku

5. What is the material of Ceng – ceng?
Answer: Metal

Reading

Fan Dance Pakarena

which symbolizes the human life cycle. Which is sometimes above and sometimes under the way of dancing with softly like a Gowa woman who is polite, loyal, obedient and respectful, this dance movement expresses a gratitude.

Fan dance Pakarena is a dance comes from Gowa, South Sulawesi. The fan dance Pakarena movement is rotating clockwise.

Dialog

Edo : “Hi, Dayu”

Dayu: “Hi, Edo”

Edo : “What arts are from your area?”

Dayu: “In my area there is a dance called Kecak dance, Pendet, also has a musical instrument called Ceng – ceng”

Edo : “Is that interesting?”

Dayu: “ Yes of couse, then what art in your area?”

Edo : “In my area there is a musical instrument called Tifa”

Vocabulary

- Cultural : Budaya
- Parade : Pawai
- Came : Datang
- Square : Alun – alun
- Showing : Menampilkan
- Diversity : Keragaman
- First : Pertama
- Row : Barisan
- Region : Daerah
- Group : Rombongan
- Dressed: Berpakaian
- Clothes: Baju
- Accompanied: Diiringi
- Sounds: Suara
- Shape: Bentuk
- Drum: Kendang
- Slim: Ramping
- Long: Panjang
- Next: Selanjutnya
- Made: Terbuat
- Metal: Logam
- Third: Ketiga
- Musical: Musik
- Form: Bentuk
- Large: Besar
- Flute: Seruling
- See: Melihat
- Diverse: Beragam

Vocabulary

- Impressive: Menggumkan
- Fan : Kipas
- Dance: Menari
- Comes: Datang
- Movement: Gerakan
- Rotating: Berputar
- Symbolizes: Melambangkan
- Cycle: Siklus
- Softly: Lembut
- Polite: Sopan
- Loyal: Setia
- Obedient: Patuh
- Respectful: Hormat
- Expresses: Mengungkapkan
- Gratitude: Syukur/terimakasih
- Arts: Kesenian
- Area: Daerah
- Interesting: Menarik

Task

1. What is the traditional clothes from Maluku?
Answer: Sappa Tallung Buku

2. What is the traditional musical instruments from Bali?
Answer: Ceng-ceng

3. Where is the dance Kecak from?
Answer: Bali

4. What is the traditional music instruments from Toraja?
Answer: Pa’pompang

5. Where is the dance Parakena from?
Answer: Gowa, south Sulawesi

6. What is the musical instruments from Maluku region?
Answer: Tifa

7. “Diversity” in Indonesian language is…..
Answer: Kereagaman

8. What is the material of Ceng-ceng?
Answer: Metal

Demikian yang bisa Blogfajrinfo sampaikan tentang materi pelajaran Bahasa Inggris dengan topik Diversity of My Nation Culture ini. Meskipun sangat sederhana, semoga dapat bermanfaat bagi Bapak / Ibu Guru atau siswa / siswi SD/MI Kelas 4 semua. Terimakasih.
Tanto Fajrin

"Perbaikilah hubunganmu dengan Allah, maka Dia akan mencukupimu hingga kamu tidak takut dan tidak butuh kepada selain-Nya." -SAU-

Posting Komentar

Komentar Anda dimoderasi. Jika sesuai dengan ketentuan, maka akan segera dipublikasikan.
Silahkan berkomentar yang relevan dengan bahasa yang baik dan santun, serta tidak melakukan spamming.

Lebih baru Lebih lama