Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 "Energy Utilization"

Hai anak-anak cerdas generasi maju Indonesia. Kali ini kita akan belajar Bahasa Inggris bersama Blogfajrinfo, yakni tentang materi mata pelajaran Bahasa Inggris Energy Utilization yang akan dibahas pada blog ini khusus untuk siswa / siswi SD/MI Kelas 4.

Materi mapel Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan cara Reading, Write, Vocabulary serta Taks yang bisa dikerjakan dengan mudah meskipun di rumah. Semoga materi pelajaran Bahasa Inggris yang Blogfajrinfo bagikan ini bisa bermanfaat bagi guru dan siswa yang membutuhkan referensi tambahan untuk melaksanakan belajar di rumah.

Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

Reading

Why Should You Save Paper?

Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

Paper is producing used a machine which require large energy. The paper materials are trees and water,the tree used is 5 years old. Budi was writing a work from the teacher and using a lot of paper, he threw away every paper althought he only write a few words.

When we save paper we also save on energy use and take care of the earth, by using paper that is still empty, meticolous when writing, and use sufficiently.

Reading

1. Save water

Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

Optimally utilize water Make sure the faucet is closed after use.

2. Save water

Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

3. Use a washing machine when enough dirty clothes.

Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

If there are lots of clothes,just use 3 buckets

1. To soak and soap
2. To clean
3. To rinse
4. Take a shower by saving water Try to take a shower with a shower and not soak
5.
Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

When brushing your teeth, washing your face. Make sure the faucet is closed

6.
Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

Better to wash the car using a cloth and bucket.

Write

Answer the following question!

1. How many ways to save water?
Answer: Five

2. When the bucket is full of water, we must ....
Answer: Optimally utilize water

3. Mention the use of 3 buckets when washing
Answer: For soak dan soap,For clean, For rinse

4. When we are brushing our teeth, we must ....
Answer: Close the faucet

5. We have to wash the car with .... to save water usage.
Answer: Cloth and bucket

Reading

- Energy: Energi
- Utilization: Manfaat
- Should: Harus
- Save: Menghemat
- Paper: Kertas
- Produced: Dihasilkan
- Use: Menggunakan
- Produce: Menghasilkan
- Large: Besar
- Making: Dibuat
- Trees: Pohon
- Lot: Banyak
- Threw: Membuang
- Away: Jauh
- Every: Setiap
- Only: Hanya
- Few: Sedikit
- Earth: Bumi
- Still: Masih
- Empty: Kosong
- Usability: Kegunaan
- Meticolous: Teliti
- Need: Membutuhkan
- Optimally: Optimal
- Utilize: Memanfaatkan
- Faucet: Kran
- Washing: Cuci
- Machine: Mesin
- Enough: Cukup
- Dirty: Kotor
- If: Jika
- Buckets: Ember
- Soak: Merendam
- Soap: Sabun
- Rinse: Bilasan
- Teeth: Gigi
- Better: Lebih baik
- Run out: Habis
- Light: Lampu
- Faucet: Kran
- Take a bath: Mandi
- Sufficiently: Secukupnya

Dialog

Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 Energy Utilization

Mother: “Lani, we have to save energy”

Lani: “Can energy run out?”

Mother: “Of course, we must always save energy”

Lani: “What are the examples of save energy?”

Mother: “Going to school on a bicycle or walk.”

Lani: “What are the examples of saving electricity?”

Mother: “Turn off the lights and turn off the television when not used”

Lani: “Oh I see”

Mother: “We also saving the water”

Lani: “What is the example?”

Mother: “Turn off the tap has been used.”

Lani: “Oh I see, from now I will save energy”


Task

1. What is the material of paper?
Answer: Wood and Water

2. How old the tree used for making paper?
Answer: 5 years old

3. How to save paper?
Answer: Writing carefully and using as needed.

4. “Save energy” in Indonesian language is ....
Answer: Menghemat energi


Demikian yang bisa Blogfajrinfo sampaikan tentang materi pelajaran Bahasa Inggris dengan topik Energy Utilization ini. Meskipun sangat sederhana, semoga dapat bermanfaat bagi Bapak / Ibu Guru atau siswa / siswi SD/MI Kelas 4 semua. Terimakasih.
Tanto Fajrin

"Allah Ta'aalaa lebih menyukai pelaku maksiat yang bertobat dibanding orang sholeh yang dirinya tidak pernah merasa salah." ─ UAH

Posting Komentar

Komentar Anda dimoderasi. Jika sesuai dengan ketentuan, maka akan segera dipublikasikan.
Silahkan berkomentar yang relevan dengan bahasa yang baik dan santun, serta tidak melakukan spamming.

Lebih baru Lebih lama