Materi Bahasa Inggris SD/MI Kelas 4 "Literacy"

Hai anak-anak cerdas generasi maju Indonesia. Kali ini kita akan belajar Bahasa Inggris bersama Blogfajrinfo, yakni tentang materi mata pelajaran Bahasa Inggris Literacy yang akan dibahas pada blog ini khusus untuk siswa / siswi SD/MI Kelas 4.

Materi mapel Bahasa Inggris ini sudah dilengkapi dengan cara Reading, Write, Vocabulary serta Taks yang bisa dikerjakan dengan mudah meskipun di rumah. Semoga materi pelajaran Bahasa Inggris yang Blogfajrinfo bagikan ini bisa bermanfaat bagi guru dan siswa yang membutuhkan referensi tambahan untuk melaksanakan belajar di rumah.

Materi Kelas 4 SD/MI Bahasa Inggris Diversity of My Nation Culture

I Love Reading

Reading

Unique Drum Beleq

Today, there was a wedding ceremony to begin, the Sasak village was filled with traditional and interesting decorations which were performances of traditional music. A group of men carrying a large drum, a large drum called drum Beleq, Beleq means big.

The music performance instrument is a gong, terumpang, oncer, flute, and pancet, according to the story the drum Beleq is played when fighting to encourage soldiers. Dayu is very happy to see the Drum music performance.

During school holidays, Dayu's family went to grandma's house in Bali. Dayu’s uncle, Bli Oka invited Dayu to Lombok island. Dayu feels very happy. After they arrived, he was invited to the Sasak tribe settlement.

Write

Answer the following question!

1. When Dayu go to Bali?
Answer: During school holidays

2. Who invited Dayu to go to Lombok Island?
Answer: Uncle Bli Oka

3. The tribe on the Island of Lombok is ....
Answer: Sasak

4. The name of the drum used for performing art in Lobok islands is ....
Answer: Drum Beleq

5. Music performance instrument is ....
Answer: Gong, Terumpang, Oncer, Flute, and Pancet

Vocabulary

- Unique: Unik
- Drum: Gendang
- Holidays: Liburan
- Uncle: Paman
- Invited: Mengajak
- Island: Pulau
- Felt: Merasa
- Settlement: Pemukiman
- Tribe: Suku
- Ceremony: Upacara
- Begin: Mulai
- Village: Kampung
- Filled: Diisi
- Interesting: Menarik
- Decorations: Hiasan
- Perfomances: Penampilan
- Carrying: Membawa
- Large: Besar
- Means: Arti
- Flute: Seruling
- Fighting: Pertarungan
- Encourage: Mendorong
- Soldiers: Prajurit
- Performance : Penampilan
- Dish: Hidangan
- Different: Berbeda
- Eastern: Timur
- Gather: Mengumpulkan
- Introduce: Memperkenalkan
- Various: Berbagai
- Dishes: Piring
- Dinning: Bersantap
- Variety: Variasi
- Available: Tersedia
- Sago: Sagu
- Cassava: Singkong
- Boiled: Rebus
- Potatoes: Ubi
- Banana: Pisang
- Rice: Nasi
- Rarely: Jarang
- Source: Sumber
- Impressed: Terkesan

Reading

The Different Dish From Eastern Indonesia

Edo shows meals, like cassava, boiled sweet potatoes, bioled banana, jaha rice, cakalang fish, gahu, and colo-colo sauce.

Maluku people rarely eat side dishes with rice, their source of carbohydrates is sago, cassava, sweet potatoes, boiled banana, or jaha rice. Udin and friend were impressed with the different.

On Sunday Edo invited Udin, Dayu, and Siti to gather at his house. Edo wanted to introduce the various special dishes of Maluku. At the dinning table a variety of foods are available.

Write

1. Who was invited to the Edo house?
Answer: Udin, Dayu, and Siti

2. When Edo invited his friend to his house?
Answer: Sunday

3. What the foods are served by Edo?
Answer: Cassava, Boiled sweet potatoes, Boiled banana, Jaha, rice, Cakalang fish, Gahu, and Colo-Colo sauce

4. What is the source of carbohydrates people Maluku?
Answer: Sago, cassava, sweet potato, banana, and rice jaha

5. What is the name of the processed fish from Maluku?
Answer: Cakalang fish


Demikian yang bisa Blogfajrinfo sampaikan tentang materi pelajaran Bahasa Inggris dengan topik Literacy ini. Meskipun sangat sederhana, semoga dapat bermanfaat bagi Bapak / Ibu Guru atau siswa / siswi SD/MI Kelas 4 semua. Terimakasih.
Manfie Edogawa

Orang kuat bukanlah dia yang tidak pernah menangis, tapi orang yang istiqomah dalam meningkatkan ketakwaannya kepada Allah.

Posting Komentar

Komentar Anda dimoderasi. Jika sesuai dengan ketentuan, maka akan segera dipublikasikan.
Silahkan berkomentar yang relevan dengan bahasa yang baik dan santun, serta tidak melakukan spamming.

Lebih baru Lebih lama